Tatar.

Tatar er skrabet råt oksekød.

Retten er opkaldt efter det tyrkisk talende folk, tatarerne.

På billede: en tatar rørt med æggeblomme, hakkede æbler, salt peber, bitre krydderurter, honning, hakkede syltede agurker. Pyntet med høvlet peberrod, salat, krydderurter, syltede kapers og et par ganske tynde strimler mellemstærk chili. Ved siden en klat remoulade af hjemmerørt mayonnaise, med små blokålsbuketter og  hakkede syltede grønstager. Desuden nogle meget små smørristede brødcroutoner.

My Recipe

Ingredienser til 4 personer

  • Skrabet rødt oksekød.
  • Noget salt, noget bittert, noget sødt, noget surt.
  • Noget umami (smagen, der er fyldig, skarp og krydret. På japansk betyder umami "behagelig". ´Smagen er også kendt fra det trdje kryddderi.
  • Noget sprødt

Fremgangsmåde

  1. Lav jeres egen "signatur" tatar. Find selv passende krydderurter, syltede ting, søde ting og steg, fritér, krydr, sylt.

Additional Info

Per Voss Kjærgaard

Per Voss var tidligere køkkenchef på hotel Marienlyst i Helsingør. Siden 1. december 2015 har han været hovmester i Skovshoved Havn, hvor han har overtager styringen af Restaurant Sejlklubberne.