Stegt nakkekam med porre, spinat og svampecreme

Stegt nakkekam med porre, spinat og svampecreme

Ingredienser til 4 personer

  • 4 skiver nakkefilet
  • smør
  • timian
  • hvidløg
  • rosmarin
  • 4 porrer
  • spinat
  • kartofler, gerne store bagekartofler
  • svampe
  • hvidvin
  • piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Steg nakkefiletterne dejligt rosa på en pande med rigeligt smør, timian, hvidløg og rosmarin.
  2. Skær porrerne til i begge ender og steg dem hele i smør, til de er helt møre og lækre.
  3. Rens og skyl spinatskuddene, og steg dem lige inden servering på en pande med olie.
  4. Skræl bagekartoflerne og riv dem på et groft rivejern. Pres væden fra dem, evt. ved at vride dem i et viskestykke. Krydder med rigeligt salt og peber, og steg dem til passende størrelse rösti på en pande med olie.
  5. Løg, svampe og hvidløg ristes af på en pande. Der tilsættes lidt hvidvin, og der reduceres, hvorefter fløde hældes på og det hele koges ned til en passende konsistens.

.

Simon Juel Pedersen

Simon Juel Pedersen er en talentfuld ung kok, som er ansat på Rørvig kro, hvor han også blev uddannet. Han har i en periode arbejdet på "Restaurant 108.", som har en michelin stjerne, og som i øvrigt var en udløber fra Restaurant Noma, og så har han også arbejdet på michelinstjerne restauranten Fredriksminde i Præstø.