Samosa med raita.

Samosa med raita.

Ingredienser til 5 personer

  • SAMOSA FILODEJ:
  • 3 dl. mel
  • 2 store spsk. olie
  • 3 dl. vand
  • salt
  • 1 spsk. eddike
  • SAMOSA FYLD:
  • Løg
  • Kartofler
  • Spinat
  • krydderier.
  • RAITA:
  • 2 dl. yoghurt naturel
  • 1 frisk forårsløg
  • ½ frisk grøn chili
  • ½ tommelfinger stort stykke ingefær
  • ½ fed hvidløg
  • ½ agurk
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt
  • spidskommen
  • sorte peberkorn

Fremgangsmåde

  1. SAMOSA:
  2. Bland mel, olie, vand, salt og eddike sammen, men gem en smule af melet til udrulning. Når du har en fast masse (lige som pasta dej) skal den hvile på køl i en time inden udrulning. Dejen rulles tyndt ud.
  3. Fyldet, løg, kartofler, spinat smages godt til med krydderier.
  4. Samosaerne steges i varm olie.
  5. RAITA:
  6. Skræl agurken og del den i to. Kernerne og det bløde fjernes med en teske.
  7. Kom yoghurten i en skål og riv agurken groft direkte ned i skålen.
  8. Pil hvidløg og skræl ingefæren. Purer dem sammen i en blender, morter eller hvad du har. Kom det i skålen med yoghurt og agurk.
  9. Hak chili og forårsløg, og hæld det i skålen. Gem lidt til pynt.
  10. Rist spidskommen i en tør gryde indtil de ryger. Kom dem i morteren sammen med peberkorn og salt og knus dem. Hæld det i raitaen og smag til med citronsaft.
  11. Sælt raitaen i køleskab i en times tid, og så er den klar til servering..

Additional Info

Stefan Svane

Stefan Svane er køkkenchef på Filmskolen og har været tilknyttet Lars Sejer Christensens kokketeam.