Risotto med svampe

Godt som tilbehør til f.eks. Pighvar med svampe og bacon – se opskrift også fra 7 november 2016.

Risotto med svampe

Ingredienser til 4 personer

  • 400 g risottoris
  • 75 g revet parmesanost
  • 1 skalotteløg
  • 1 bladselleri skåret i tern
  • 2 fed fint hakket hvidløg
  • 200 g smør
  • Olivenolie
  • ½ liter fiskefumet (se opskrift fra 7. november 2016)
  • ½ liter hvidvin
  • Forskellige friske svampe
  • Timian

Fremgangsmåde

  1. Del evt. svampene i mindre stykker og hak hvidløget. Varm olien op på en pande og svits svampe og hvidløg heri.
  2. Hak skalotteløget løget fint. Varm olien op i en gryde og svits løget i olien uden at det tager farve. Tilsæt risene og lad dem opsuge resten af olien under omrøring, så risene bliver klare i kanten.
  3. Kom hvidvinen ved og lad den koge ind under periodevis forsigtig omrøring. Kom herefter fumet ved ad flere omgange igen under forsigtig omrøring, så fumeen og evt lidt vand bliver opsuget af risen.
  4. Tilsæt smørret. Risen skal være cremet og have lidt bid, når den er færdig efter ca. 15 - 18 min.
  5. Tilsæt svampene og den revne parmesan og lad osten smelte. Smog risottoen til med salt og peber, lidt hakket timian og evt lidt citronsaf teller persille og serve rygende varm til fisken.

Additional Info

Jesper Jans

Jesper Jans har været med på madholdet næsten alle år, og vi kender ham all som en meget dygtig amatørkok.