Oste med honningkogt kvæde med rosmarin og hjemmebagte kiks.

Hjemmebagte kiks med kerner.

Hjemmebagte kiks med kerner.

Oste med honningkogt kvædemed rosmarin og hjemmebagte kiks.

Fremgangsmåde

  1. Kvæde skrælles og halveres, befries for kærner og skæres i tynde trekanter. De koges med vand, rørsukker og blomsterhonning til de er møre. Det tager ca. 45 minutter. Sigt væden fra og lad den koge ind, sammen med friskhakket rosmarin og råsyltede tyttebær til en sirupsagtig konsistens. Smag til med citronsaft og reven citronskræl, og lad det køle ned med det samme .
  2. Alle ingredienser til kiksene æltes sammen i en skål til en fast masse. Den deles op i 4 portioner og rulles meget tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Kiksene bages i 15-18 minutter til de er gyldenbrune, tages ud og køles af på bordet. De knækkes i mindre, rustikke stykker.
  3. Ostene anrettes i stykker på hver tallerken med kvædekompotten og lidt hjemmebag med friskkværnet peber ud over.

.

Steen Johnsen

Steen Johnsen som ejer Kongelundskroen, har gennem sin profession været ansat på det berømte Hotel Claridge i London, og købte allerede i en ung alder sammen med sin kone Henriette Kongelundskroen. Ved besøg på mange af Frankrigs absolut bedste stjernerestauranter, og på rejser til afsides liggende steder i verden, skaffer Steen Johnsen sig inspiration, der aldrig mangler smagsmæssige overraskelser.