Opskrift ikon

Opskrift

Ymerfromage – bær – tuile – syre

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Ymer

Ymerfromage – bær – tuile – syre

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Ymerfromage

5 dl ymer
150 g brun farin
5 blade husblas
1 tsk vanillesukker
2 dl piskefløde
Urter
Bær

Tuile

50 g blødt smør
50 g æggehvide
50 g hvedemel
50 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Rør ymer, farin og vanillesukker sammen, og lad det stå og få stuetemperatur. Udblød husblassen, og pisk fløden let stiv. Endelig ikke for meget. Smelt husblassen i lidt vand i en gryde, og pisk den i ymerblandingen. Vend flødeskummet i til sidst.
  2. Kom enten fromagen direkte i tallerkenen, og lad den sætte sig på køl, eller kom den i en sprøjtepose, og sprøjt den op ved anretningen.
  3. Bland alle ingredienserne til tuilen og smør det tyndt ud på et stykke bagepapir. Hvis du har en silikonebagemåtte, er det nemmere at få helt tyndt. Bag den i ovnen ved 160 grader, til den er jævnt bagt og gylden. Køl den af og bræk den i grove brud.
  4. Pynt fromagen med bær og krydderurter samt de sprøde tuiles.