Opskrift ikon

Opskrift

Vandbakkelser med rejemousse

I forbindelse med Prins Henriks død og begravelse, brugte vi hans 2. k…

Vandbakkelser med rejemousse

Vandbakkelser med rejemousse

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

DEJ

2.5 dl vand
125 g smør
125 g hvedemel
1 knvsp salt
3-4 æg
0.5 tsk hakket timian
0.5 tsk hakket esdragon
0.5 tsk hakket persille

FARS

250 g rå pillede rejer
2 æg
2.5 dl piskefløde
1 knvsp muskatnød
1 spsk esdragon
1 spsk kørvel
Revet skal af ¼ citron
1 knvsp chili
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Til vandbakkelserne koges vandet sammen med smørret. Rør mel og salt i og pisk kraftigt. Afkøl dejen en smule før æggene røres i , et ad gangen. Konsistensen skal være fast ikke flydende.
  2. Tilsæt de hakkede krydderurter. Sprøjt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i størrelse på 3 cm. i diameter. Bag vandbakkelserne ved 180 grader i ca. ½ time.
  3. Alle ingredienserne til rejefarsen skal være køleskabskolde. Blend rejerne med lidt salt, tilsæt æg og blend yderligere et øjeblik. Tilsæt fløden gradvist og blend til en fars.
  4. Tilsæt hakkede krydderurter, citronskal, reven muskatnød og chili. Smag til med salt og peber.
  5. Sprøjt farsen i de bagte vandbakkelser og bag ved 160 grader i yderligere ca. 15 minutter.
  6. Server vandbakkelserne lune med sauterede grøntsager og rejesauce.
Prinsens version af vandbakkelserne

Prinsens version af vandbakkelserne