Opskrift ikon

Opskrift

Torskerognsalat

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

Torskerognsalat

Torskerognsalat

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

200 g fersk torskerogn
2 laurbærblade
1 spsk salt
1 dl god mayonnaise
100 g røget torskerogn
1 skiver hokkaido græskar
1 stængel bladselleri
1 bolsje bede
Broccoli
Purløg
Brød
1 pose isterninger

Fremgangsmåde

  1. Kom den røgede torskerogn på frost.
  2. Kog vand, salt og laurbærblade op i en gryde. Skru ned og lad den ferske torskerogn simre i ca. 15 min. til den er gennemkogt. Fisk rognen op på en tallerken og stil den på køl.
  3. Skyl og skræl grøntsager, og skær med tyndskræller meget tynde fine strimler som kommes i en skål med isvand. Det får grønsagerne til at krølle lidt sammen og bevare sprødheden.
  4. Befri den kogte torskerogn for hinder, og rør den grundigt sammen med mayonnaisen og smag til.
  5. Skær tynde skiver brød og rist den lysebrune.
  6. Fisk grøntsagerne op ad isvandet og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
  7. Læg en stor skefuld rogn i mayonnaise midt på en tallerken og glat den lidt ud. Den pyntes med de sprøde grøntsager og purløgstilke. Den frosne røgede rogn rives på det grove jern og drysses over anretningen.
  8. Retten serveres med det nyristede brød

TIP!

Gem lagen, som rognen er kogt i. Den er god som fond til fiskeretter eller suppe.