Opskrift ikon

Opskrift

Torsk med blomkål, aniskartofler og kørvelmousseline

Hovedret til afslutningsmiddag med fruer

Torsk med blomkål, aniskartofler og kørvelmousseline

Hovedret til afslutningsmiddag med fruer

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

TORSK

4 torskestykker à ca. 150 g.
olivenolie
salt

TILBEHØR

2 små blomkål
2 spsk smør
1 dusk purløg
1 dusk kørvel
4 håndfuld små kartofler
4 stjerneanis
4 spsk smeltet smør
salt og peber

MOUSSELINE

400 g smør
4 æggeblommer
2 spsk æbleeddike
2 spsk vand
0.5 dl flødeskum
1 dusk kørvel
salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Start med kartoflerne. Vend dem med smør, anis og salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  2. Blomkålen deles ned igennem midten, evt. i kvarte, og bladene fjernes. Kog dem i saltet vand, ca. 5 – 8 minuttter. Dup dem tørre og brun dem af på skærefladerne i smørret. De krydres med salt og peber og drysses med en lille salat lavet på purløg og kørvel.
  3. Imens gnides torsken i olie og krydres med salt og lægges med skindet opad. Bag dem under madfilm ved 80 grader i ca. 20 minutter. De er færdige, når skindet slipper fisken. Hold dem lune til anretning.
  4. Smørret til saucen smeltes forsigtigt, så det ikke bobler. Dræn det klarede smør fra vallen, og smid vallen ud. I en gryde samles æggeblommer, eddike og vand. Pisk det sammen over svag varme, til det tykner. Man skal kunne trække “tråde/spor” med piskeriset. Tag det fra varmen, og hæld lidt ad gangen smørret i, mens der piskes. Juster konsistensen med lidt koldt vand, hvis den bliver for tyk. Smag til med flødeskun, salt og peber. Hak kørvel inkl. stilkene og kom det i.
  5. Server torsken med saucen på, men blomkål og kartofler ved siden af.