Opskrift ikon

Opskrift

Tatar

Tatar

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Tatar

Skrabet rødt oksekød
Noget salt, noget bittert, noget sødt, noget surt
Noget umami (smagen, der er fyldig, skarp og krydret. På japansk betyder umami "behagelig". ´Smagen er også kendt fra det trdje kryddderi)
Noget sprødt

Fremgangsmåde

Lav jeres egen “signatur” tatar. Find selv passende krydderurter, syltede ting, søde ting og steg, fritér, krydr, sylt.

Tatar er skrabet råt oksekød.

Retten er opkaldt efter det tyrkisk talende folk, tatarerne.

På billede: en tatar rørt med æggeblomme, hakkede æbler, salt peber, bitre krydderurter, honning, hakkede syltede agurker. Pyntet med høvlet peberrod, salat, krydderurter, syltede kapers og et par ganske tynde strimler mellemstærk chili. Ved siden en klat remoulade af hjemmerørt mayonnaise, med små blokålsbuketter og  hakkede syltede grønstager. Desuden nogle meget små smørristede brødcroutoner.