Opskrift ikon

Opskrift

Tarte Tatin Bocuse

James Price står sammen med Adam Price bag adskillige Brdr. Price rest…

Tarte Tatin

Tarte Tatin Bocuse

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

4 Granny Smith æbler + lidt ekstra æbler til æblebåde
Sukker
4 små runde folieforme

MØRDEJ

125 g hvedemel
40 g flormelis
Et nip salt
85 g smør
0.5 æg
4 spsk creme fraiche.

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, flormelis og salt. Det kolde smør smuldres i og dejen samles med æg. Lad dejen hvile på køl i en times tid.
  2. Rul derpå dejen ud til ca. ½ cm. tykkelse og udstik et antal ”småkager” som i størrelse passer til folieformene. Bag dem ved 180 grader i ca. 10-15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af.
  3. Æblerne skrælles og udkernes. Skrællerne og kernehuse koges i en gryde med vand og sukker i 30 minutter. Sies derpå og koger yderligere ned til æblesirup.
  4. Der laves en almindelig tør karamel i en gryde.
  5. Kom en skefuld karamel i hver folieform og kom derpå et æble i hver form. Hullet hvor kernehuset var fyldes med en æblebåd.
  6. Sæt formene i ovnen ved 150 grader i en time.
  7. Lad dem køle lidt af og læg så en bagt bund ovenpå. Vend tærterne ud. De pensles med æblesirup og serveres med en skefuld creme fraiche.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack