Opskrift ikon

Opskrift

Tarte Tatin Bocuse

James Price står sammen med Adam Price bag adskillige Brdr. Price rest…

Tarte Tatin

Tarte Tatin Bocuse

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

4 Granny Smith æbler + lidt ekstra æbler til æblebåde
Sukker
4 små runde folieforme

MØRDEJ

125 g hvedemel
40 g flormelis
Et nip salt
85 g smør
0.5 æg
4 spsk creme fraiche.

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, flormelis og salt. Det kolde smør smuldres i og dejen samles med æg. Lad dejen hvile på køl i en times tid.
  2. Rul derpå dejen ud til ca. ½ cm. tykkelse og udstik et antal ”småkager” som i størrelse passer til folieformene. Bag dem ved 180 grader i ca. 10-15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af.
  3. Æblerne skrælles og udkernes. Skrællerne og kernehuse koges i en gryde med vand og sukker i 30 minutter. Sies derpå og koger yderligere ned til æblesirup.
  4. Der laves en almindelig tør karamel i en gryde.
  5. Kom en skefuld karamel i hver folieform og kom derpå et æble i hver form. Hullet hvor kernehuset var fyldes med en æblebåd.
  6. Sæt formene i ovnen ved 150 grader i en time.
  7. Lad dem køle lidt af og læg så en bagt bund ovenpå. Vend tærterne ud. De pensles med æblesirup og serveres med en skefuld creme fraiche.