Opskrift ikon

Opskrift

Syltede blommer

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Syltede blommer

Syltede blommer

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

500 g blommer
1 vaniljestang
500 g rørsukker
1 dl vand
2 dl rom

CRUMBLE

100 g sukker
120 g hvedemel
100 g smør i tern

ITALIENSK MARENGS

150 g sukker
3 æggehvider
lidt vand

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen og kog vand, sukker og vanilje op sammen.
  2. Halver blommerne og tag stenene ud. Lad blommerne simre i lagen i ca. 3. min. alt afhængig, hvor modne de er, og sluk for varmen. Tilsæt rommen, og kom det hele i skoldede glas i mindst 2-3 dage.
  3. Til crumble snuldres sukker, hvedemel sammen med smørtern. Den bages ved 170 grader til den er passende gylden. Lad den køle af
  4. Til den italienske marengs koges sukker op med vand til en temperatur å 118 grader.
  5. Æggehviderne piskes helt stive, og sukkersiruppen hældes i en tynd stråle i, under stadig piskning i røremaskinen. Lad maskinen piske videre til det er kølet af. Det tager ca. 10 min.
  6. Marengsen kommes i en sprøjtepose. Den kan nu sprøjtes op, og brændes med en gasbrænder.
  7. Anret tingene sammen og pybt evt. med lidt skovsyre, melisse, mynte eller verbena.

TIP!

Temperaturen på sukkersiruppen kan måles med et termometer. Alternativt kan man skylle to fingre i koldt vand, hurtigt "nappe" en smule af det varme sukker mellem de to fingre, og så gnide siruppen under vand, til det er kølet lidt af, så får det en fast glasagtig struktur, hvis det er varmt nok. Hvis siruppen forbliver flydende, skal det varme lidt mere.
Prinsen i aktion

Prinsen i aktion

Prinsens syltede blommer

Prinsens syltede blommer