Opskrift ikon

Opskrift

Stenbiderrogn med peberrodsmousse, vilde urter og citron confit.

Brian Mark Hansen har været Søllerød Kro’s køkkenchef siden den 1. okt…

Stenbiderrogn med peberrod

Stenbiderrogn med peberrodsmousse, vilde urter og citron confit.

6-7 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Stenbiderrogn med peberrodsmousse, vilde urter og citron confit.

300 g stenbiderrogn
700 g cremefraiche
100 g fløde
400 g fløde
50 g peberrodssaft
260 g æggehvider
10 blade husblas
Vilde urter
salt
citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Først renses stenbiderrognen i rigeligt vand, der piskes og hinderne fjernes. Når rognen er helt fri for hinder, sigtes den og den slates med 3% salt
  2. Så tilberedes peberrodsmoussen ved at cremefraiche, de 400 g. fløde og peberrodssaften piskes let sammen og smages til med salt og citronsaft.
  3. De 100 g. fløde lunes let sammen med husblas. Massen vendes med den piskede fløde og dernæst med de piske æggehvider. Massen støbes og fryses.
  4. De vilde urter renses og tilskæres.
  5. Moussen tages ud af fryseren i god tid før anretning. Når den er tøet, garneres den med de vilde urter og citron confiten. Rognen serveres à part

Serveres f.eks. med godt brød til