Opskrift ikon

Opskrift

Stegte kammuslinger med bløde løg, dansk ost og nøddevinaigrette

Claus Jørgensen sammen med sin kammerat Christoffer. Claus er souschef…

Kammuslinger på bløde løg

Stegte kammuslinger med bløde løg, dansk ost og nøddevinaigrette

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Stegte kammuslinger med bløde løg, dansk ost og nøddevinaigrette

8 kammuslinger
2 store løg
1 citron
300 g smør
100 g god saltet dansk fastost
1 spsk honning
2 dl mælk
50 g hasselnødder
æbleeddike
karse
salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kammuslingerne befries for muskel og steges 1 min på hver side på en meget varm pande
  2. Løgene skæres i tern og steges bløde i rigeligt letbrunet smør, smages til med salt og peber, juster med æbleeddike
  3. Vinaigrette: Saften af 1 brændt citron (Citronen halveres og ristet på skærefladen på en ikke alt for gloende pande, indtil den er næsten helt sort) , 1 spsk. honning, 125 g brunet smør. Tilsæt div. ristede halverede nødder
  4. God saltet dansk fastost rives på en pande i et godt tykt lag og steges gylden på begge sider og køles af. Der skal bruges tre osteflager
  5. Ostesauce: 125 g. smør, mælken og vandet koges op, blendes med den ene osteflage. Saucen sigtes og smages til.
  6. Anret lidt bløde løg i bunden, kom 2 stk. stegte kammuslinger ovenpå. Overhæld med en skefuld lun vinaigrette, skum ostesauce op og kom omkring. Pynt med nogle stykker knækkede osteflager og klip karsen over.
Ostesaucen kan lunes lidt op og skummes op, så der kan lægges en klat skum på toppen umiddelbart før servering.