Opskrift ikon

Opskrift

Sprød butterdej med guf, syltede æbler og vanilleis

Frederik Nielsen har tidligere været ansat på restaurant Bind. Siden h…

Syltede æbler

Sprød butterdej med guf, syltede æbler og vanilleis

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

1 rulle færdig butterdej
4-5 æbler
400 g sukker
5 dl hvidvin
1 vanillestang
3 anis
2.5 dl æggehvide
2.5 dl fløde
Salt
Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Butterdejsrullen rulles ikke ud, men skæres i skiver, der er 1,5 – 2 cm. tykke. De lægges på siden, så smør- og dejlagene ligger som i en roulade. Skiverne rulles tyndt ud i masser af flormelis., og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. eller til de er pænt gyldne. Men pas på, de må endeligt ikke blive brændte, og det går stærkt til sidst. Der skla bruges 2 butterdejsplader pr. kuvert.
  2. Skræl æblerne og skær dem i både. Komedem i en gryde med 150 g. sukker, ½ l. hvidvin, 1 dl. vand, vanillestangen og de 3 anis. Pocher æblerne møre, og kom dem straks på køl.
  3. Guf fremstilles ved at koge 250 g. sukker op med 4 spsk. vand indtil 121 grader. Æggehviderne piskes med lidt salt, og sukkersiruppen hældes langsomt i under fortsat piskning, og pisk videre i 10 min.
  4. De 2½ dl. piskefløde piskes op til en let flødeskum, der forsigtigt vendes i guffen, der derefter stilles på køl.
  5. Anret på en tallerken, men en butterdejsskive nederst, æbler rundt langs kanten, guf i midten, og endnu en butterdejsskive ovenpå. På toppen en fin kugle vanilleis.