Opskrift ikon

Opskrift

Spiselige roser.

En sikker vinder, hvis du skal imponere med en omgang kager, og det skal være nemt

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

Rose

Spiselige roser.

En sikker vinder, hvis du skal imponere med en omgang kager, og det skal være nemt

6 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

1 rulle butterdej
3 røde eller rødlige æbler
3 spsk vaniljesukker
3 spsk rørsukker
3 spsk vand
3 spsk citronsaft
6 tsk sukker
3 tsk kanel
Flormelis til drys

Fremgangsmåde

  1. Æblerne skæres midt over og kernehuset skæres fra. Man kan skære en trekant rundt om kernehuset, men pas på det haælve æble ikke knækker, når det fjernes. Skær derefter æblerne ud i tynde skiver.
  2. Rørsukker, vaniljesukker, vand og citronsaft kommes op i en stor gryde og bringes i kog. Æbleskiverne kommes op i den varme sukkerblanding, g der lægges låg over. Det SKAL være en stor gryde, for at få en stor bundflade, æbleskiverne kan lægges i.
  3. Bland sukker og kanel.
  4. Butterdejen rulles ud og skæres i 6 strimler – på den korte led. På hver strimmel fordeles ca. 1½ tsk. kanel-sukkerblanding. Æbleskivene lægges på , så den buede kant med skræl ligger ud over kanten af dejen. Fordel æbleskiverne oå de skes strimler, gerne i flere overlappende lag.
  5. Smør 6 små forme, der kan holde på roserne, mens de bager.
  6. Rul dejstrimlerne med æbleskiver omhyggeligt og tæt sammen, og anbring dem i formene med æbblestykkerne opad. Bag roserne i en 180 grader varm ovn i ca. 12 – 14 min.
  7. Tag forsigtigt roserne ud af formene, og server dem med flødeskum.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack