Opskrift ikon

Opskrift

Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

400 g babyspinat
halv icebergsalat - eller 1-2 hjertesalat
150 g hindbær
3 spsk hindbæreddike
1 tsk sukker
1 rødløg
400 g nye kartofler
800 g puffede flæskesvær

Fremgangsmåde

  1. Bland eddiken med sukkeret. Skræl, hlaver og snit løget i strimler, og hæld eddiken over.
  2. Skrub de nye kartofler, kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Kom lidt salt i og kod dem med låg i 14 min, til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt koldt vand.
  3. Snit salaten og skyl den sammen med babyspinaten, dræn begge dele i en salat slynge eller en sigte.
  4. Skyl hindbærrene og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
  5. Skær kartoflerne i halve og vend dem med løgne, eddiken, salaten og hindbærrene.
  6. Kom flæskesværene groft i en frysepose og knus dem med en kagerulle, flaske eller en lille gryde.
  7. Drys de knuste svær over salaten inden servering.
Hindbæreddiken kan erstattes med vineddike eller æbleeddike.

En lille ret, der kan bruges som en af mange til en middag – a la italiensk stil, hvor alle spiser lidt af hver af de mange retter.

Retten kan også bruges som en forret eller en frokostret.