Opskrift ikon

Opskrift

Spidskål med ruccolapesto

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

Spidskål

Spidskål med ruccolapesto

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

1 hoved spidskål
0.5 dl olivenolie
halv bakke ruccolasalat
50 - 200 g. blåskimmelost
1 håndfuld pinjekerner
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Spidskålen skæres i stykker, f.eks. båd, der hænger sammen i stokken, eller i aflange stykker med en 6-8 lag. De skylles og dampes kort i smør i en sauterpande.
  2. Ruccolaen skylles og koges i lidt vand i 5 – 7 min. Vandet sigtes fra og ruccolaen køres på en blender og olien tilsættes. Pestoen smages til med blåskimmelost, salt ogpeber.
  3. Pinjekernrne ristet på en tør pande. Hold godt øje med dem – pludseligt går det stærkt. Når de er let brune og sprøde tages de af.
  4. Spidskålen anrettes på små tallerkener. Hæld lidt ruccolapesto over, og drys med pinjekernerne.