Opskrift ikon

Opskrift

Samosa med raita

Stefan Svane er køkkenchef på Filmskolen og har været tilknyttet Lars…

Samosa

Samosa med raita

5 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

SAMOSA FILODEJ

3 dl mel
2 spsk olie (store spsk)
3 dl vand
salt
1 spsk eddike

SAMOSA FYLD

Løg
Kartofler
Spinat
Krydderier

RAITA

2 dl yoghurt naturel
1 frisk forårsløg
halv frisk grøn chili
halv tommelfinger stort stykke ingefær
0.5 fed hvidløg
halv agurk
2 spsk citronsaft
salt
spidskommen
sorte peberkorn

Fremgangsmåde

SAMOSA:
  1. Bland mel, olie, vand, salt og eddike sammen, men gem en smule af melet til udrulning. Når du har en fast masse (lige som pasta dej) skal den hvile på køl i en time inden udrulning. Dejen rulles tyndt ud.
  2. Fyldet, løg, kartofler, spinat smages godt til med krydderier.
  3. Samosaerne steges i varm olie.
RAITA:
  1. Skræl agurken og del den i to. Kernerne og det bløde fjernes med en teske.
  2. Kom yoghurten i en skål og riv agurken groft direkte ned i skålen.
  3. Pil hvidløg og skræl ingefæren. Purer dem sammen i en blender, morter eller hvad du har. Kom det i skålen med yoghurt og agurk.
  4. Hak chili og forårsløg, og hæld det i skålen. Gem lidt til pynt.
  5. Rist spidskommen i en tør gryde indtil de ryger. Kom dem i morteren sammen med peberkorn og salt og knus dem. Hæld det i raitaen og smag til med citronsaft.
  6. Sælt raitaen i køleskab i en times tid, og så er den klar til servering..