Opskrift ikon

Opskrift

Rosastegt Andebryst

Rosastegt Andebryst med solbærsauce og skalotteløg

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

Rosastegt Andebryst

Rosastegt Andebryst

Rosastegt Andebryst med solbærsauce og skalotteløg

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Rosastegt andebryst

4 andebryster
Salt og peber
1 løg
200 g friske solbær
5 dl andefond
0.5 dl sherryedddike
1 spsk sukker
4 store skalotteløg
2 spsk olie
2 spsk vand
1 rødbede
4 kartofler

Fremgangsmåde

  1. Andebrysterne ridses i fedtet og krydres med salt og peber. Brunes af på fedtsiden i 4-5 min. på pande – må ikke branke. Lægges i ildfast fad. Stilles i ovnen på 200 gr. i 12 min. Tages ud og hviler i 5 min.
  2. Efter andebrysterne har hvilet, skær i tynde skiver. Riv rødbeden med juliennejern til pynt.
  3. Hak løget fint – brunes af i andefedtet. Kom solbær, andefond og sherryeddike i. Kog ind til passende konsistens i 10 – 15 min. Smag til med sukker, salt og peber.
  4. Skalotteløgene pilles. Halver på langs og steg i olie på den ene side. Når gyldne – hæld 2 spsk. vand på. Læg låg på – skru ned for varmen og dampsteg færdig.
  5. Kartoflerne tourneres (skæres ud) i 6 kanter og blancheres i 3-4 min. De tørrres lidt i et rent viskestykke og steges i lidt andefedt på panden – til brune på alle sider.
Uden for sæsonen kan frosne solbær godt bruges. Har du ikke et juliennejern, kan du også bare skære rødbeden i fine tynde strimlerOpskrift fra bogen "Kokken & Kærligheden" af Peter Hørning (Copyright Peter Hørning).