Opskrift ikon

Opskrift

Rødtunge med selleri, trøffel og hollandaise

Rødtunge med selleri, trøffel og hollandaise

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Rødtunge med selleri, trøffel og hollandaise

4 dråber hvid trøffelolie
20 g smør
4 æggeblommer
2 spsk citronsaft
200 g smeltet smør minus vallen
Peber
4 rødtunge fileter
halv knoldselleri
200 g champignon

Fremgangsmåde

  1. Sellerien skrælles, skæres i skiver på 3 millimeter derefter i strimler og sidst i meget små tern på 3x3x3 mm.
  2. Svampene skylles og hakkes i små tern. På en pande ristes svampene og når de får farve tilsættes smør og selleri. Det hele simrer nu 3-4 min og smages til med trøffelolie, salt og peber.
  3. Rødtungerne halveres, krydres og rulles sammen med skindsiden indad, så der er et hul i midten. Hullet fyldes nu med selleri/trøffel.
  4. Op til servering bages fisken ved 160g i ca 8-10 min. Fisken afdryppes og serveres med hollandaise sauce på toppen .
  5. Op til servering bages fisken ved 160g i ca 8-10 min. Fisken afdryppes og serveres med hollandaise sauce på toppen .
  6. Hollandaise sovs kan laves med stavblendermetoden.
  7. Æggeblommerne kommes i et højt slankt glas (blender bægeret) og citronsaften, salt og peber tilsættes.
  8. Stavblenderen sættes ned i massen og startes på højeste hastighed. blend 20 sekunder. Smørret hældes i i en langsom stråle. Så er den klar til brug.
Når man først har givet sig ud i at lave bearnaisesovs, er der jo ikke langt til at også lave hollandaise sovs - fremgangsmåden er jo den samme. Men hollandaisesovsen kan naturligvis også laves på den klassiske metode.

En lille ret, der kan bruges som en af mange til en middag – a la italiensk stil, hvor alle spiser lidt af hver af de mange retter.

Retten kan også bruges som en forret eller en frokostret.