Opskrift ikon

Opskrift

Risotto Milanese

James Price står sammen med Adam Price bag adskillige Brdr. Price rest…

Risotto

Risotto Milanese

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

400 g risottoris
60 g oksemarv (eller smør)
4 stk skalotteløg (eller 1 alm. løg)
1.5 dl hvidvin
1.5 dl hønsebouillon (kan godt være Oscars flydende koncentrerede.)
1 tsk safran i tråde
75 g friskrevet parmesan
1-2 spsk. smør
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løgene fint og sautér dem i smeltet marv i en tykbundet bryde. Kom ris ved, og lad dem stege med, til de begynder at suge fedtstoffet til sig. Hæld hvidvin på og lad det koge næsten væk.
  2. Spæd derpå med kogende bouillon lidt ad gangen og lad det koge næsten væk, inden næste portion tilsættes Rør næsten uafbrudt i risottoen undervejs.
  3. 10 minutter inde i forløbet tilsætter man safran, som først er udblødt i lidt bouillon.
  4. Efter ca. 20 minutter er risene møre. Der skal stadig være en lille smule modstand når man bider i dem. Risottoen må endelig ikke være tør i det, snarere lidt flydende.
  5. Sluk for blusset og rør parmesan og ekstra smør i. Smag til med salt og peber og server omgående.