Opskrift ikon

Opskrift

Rejer, Thai style

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

Rejer thai

Rejer, Thai style

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Dressing

1 spsk limesaft
1 spsk fiskesauce
1 spsk chilipasta
2 spsk kokoscreme
1 tsk sukker

Krydderier

kvart bundt mynte
kvart bundt thai basililikum
kvart bundt koriander
2 stænger citrongræs
halv rød chili

Rejer

Kvart pomelo
100 g palmemarv
8 tigerrejer

Drys

2 spsk ristet thaiskalotteløg

Fremgangsmåde

  1. Bland limesaft, fiskesauce, chilipasta, kokoscreme og sukker sammen til en dresssing
  2. Pluk alle krydderurterne, snit citrongræs og chili fint
  3. Rens pomeloen, fjern alle de hvide hinder, og pluk kødet i små stykker. Skær palmemarven i tynde skiver.
  4. Bland pomelo og palmemarv sammen med tigerrejerne. Vend dressingen i og bland det forsigtigt til en salat.
  5. Anret det i 4 smaå glasskåle og drys med ristet løg.
Retten kan også laves med krabbekød eller stegt kammusling. - I stedet for palmemarv kan man bruge strimlet julesalat (endive). Det giver en let bitter smag, der passer fint til retten, om end det ikke er særligt thai-agtigt.