Opskrift ikon

Opskrift

Ravioli af Comté-ost med ristede svampe.

En overraskende ravioli

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

ravioli

Ravioli af Comté-ost med ristede svampe.

En overraskende ravioli

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Ravioli af Comté-ost med ristede svampe

300 g lagret Comté-ost i et kvadratisk stykke på ca. 8 cm. x 8 cm
500 g rengjorte svampe, f.eks. Karl Johan eller kantareller
1 fed knust hvidløg
1 lille bundt finthakket, bredbladet persille
0.5 dl hvidvin
1 dl piskefløde
2 spsk hakkede, ristede hasselnødder
Revet skal af en usprøjtet citron
Olie og smør til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær osten i så tynde skiver som muligt, i alt 2 pæne stykker pr. kuvert. Det gøres bedst på en pålægsmaskine, 1½ mm. tykkelse, hvis muligt., eller med en skarp ostehøvl. Stil osten på køl.
  2. Stil 4 dybe tallerkener ind i en 90 gr. varm ovn.
  3. Kom halvdelen af svampene i en gryde og sauter sagte. Smag til med salt og peber og hæld hvidvinen ved. Lad hvidvinene koge ind og tilsæt så fløden. Kog yderligere ind, smag til, og hold svamperagouten lun.
  4. Rist den anden halvdel af svampene (de pæneste svampe) på en meget varm pande i halvt olie og halvt smør. Tilsæt hvidløg og halvdelen af persillen, når svampene er godt gyldne.
  5. Tag de varme tallerkener ud, og anret en skive Comté-ost på hver tallerken. Læg en stor skefuld svampefyld på hver skive ost, g læg endnu en skive Comté-ost ovenpå. Hæld svamperagouten over, og pynt med resten af persillen, hasselnødder og citronskal.
Smør en dråbe olie på den varme tallerken, før du lægger den første skive ost på den. Så er det lettere at få raviolien fri af tallerkenen efterfølgende.Copyright. Kok og sommelier Peter Hørning.