Opskrift ikon

Opskrift

Rabarber med marengs, creme syre og støv

Desert til afslutningsaften med fruer

Rabarber med marengs, creme syre og støv

Desert til afslutningsaften med fruer

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

RABARBER

8 rabarber
1 vaniljestang
200 g sukker
2 dl vand

ITALIENSK MARENGS

150 g sukker
1 spsk ekstra sukker
1 dl vand
90 g æggehvide (3 stk.)

CREME FRAICHE ÆG

200 g creme fraiche 38 %
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker

PYNT

Frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

  1. Der laves en sukkerlage. Dvs. sukker og vand koges op sammen med den flækkede vaniljestang, til sukkeret er smeltet. Læg rabarberstængerne i den simrende lage, til de er møre. Det tager 6 – 8 minutter afhængig af tykkelsen på rabarberne.
  2. Italiensk marengs, som er en blød og cremet marengs, laves ved at koge sukker og vand op til 115. grader. På samme tid piskes hviderne stive i en røremaskine. Pisk først hviderne op, så der er kommet godt med luft i, og drys så den ekstra skefuld sukker i og pisk i ca. 3 minutter.
  3. Lad piskeriset køre for fuldt drøn, mens den 115 grader varme sirup hældes ned langs siden i en tynd stråle. Når det hele er tilsat, køres marengsen til den er kølet af . Det tager ca. 10 minutter. Kom den cremede marengs i en sprøjtepose evt. med en stjerne-tylle, hvis du er til den slags.
  4. Pisk creme fraichen, sukker og vaniljesukker sammen som en flødeskum. Den vil først blive mere flydende, men den skal piskes helt fast igen.
  5. Blend den tørrede hindbær, og kom den i en fintmasket sigte.
  6. Anret rabarber med lidt af lagen ved. Sprøjt en fin top af marengs, og brænd den med en brænder. Kugl et æg af cremen og drys med støvet….