Opskrift ikon

Opskrift

Pommes Souffle

Godt tilbehør til Beef Wellington

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

Pommes Souffle

Pommes Souffle

Godt tilbehør til Beef Wellington

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Pommes Souffle

3 bagekartofler
2 porrer
50 g smør
3 æggeblommer
0.5 dl piskefløde
Salt og peber
Gratineringsost
8 forårsløg
Selleristænger

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og rives på rivejern (groft). kyl de reven kartofler grundigt og tør dem på et viskestykke. De fintskårne porrer skylles og sauteres i smør. Miks kartofler og de smørsauterede porrer
  2. 4 små cocotter smøres med smør eller olie og fyldes med kartoffel/porre blandingen. 3 æggeblommer og piskefløde piskes sammen og hældes i cocotterne. Bages i ovnen på 160 gr. i 20 min. uden at tage farve. Tag kartoflerne ud af cocotten når de er let afkølede og læg dem på bagepapir på en bageplade.
  3. Drys med ost og sæt dem i ovnen på 200 gr. i ca. 5 min og lad dem blive sprøde og gyldne i farven.
  4. Smørdamp selleri og forårsløg. Smag til med salt og peber og server til mørbraden (opskrift fra samme dato)
Opskrift fra "Kokken & Kærligheden" af Peter Hørning