Opskrift ikon

Opskrift

Pighvar med svampe og bacon

Pighvar med svampe og bacon

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Pighvar med svampe og bacon

500 g hel pighvar pr. mand
3 skalotteløg
300 g svampe
40 g smør
1.5 dl fumet indkogt fra ½ liter
1.5 dl piskefløde
2 æggeblommer
timian
25 g bacon

Fremgangsmåde

  1. Filetter fisken og træk skindet af (kun overside fileterne), del hver filet i 4 stykker og læg den på et smørsmurt tallerken, drys med lidt salt og bag (senere) ved 150 grader til de er netop færdige (ca. 8 min)
  2. Skær bacon i små terninger. Kog dem i vand i ca. 5. min. Rist dem (senere) på en tør pande.
  3. Hak halvdelen af skalotteløgene fint, det klares i lidt smør og der tilsættes den indkogte fumet. Kog yderligere ned til ca. 4 cl. og tilsæt fløden. Tilsæt æggeblommer og blend til helt ensartet konsistens.
  4. Varm svampene i smørret sammen med resten af skalotteløgene (finthakket). Hæld blendet fumet/æggeblommer over og varm forsigtigt op til cremet konsistens. Det må ikke koge.
  5. Anret den bagte fisk på en varm tallerken sammen med sovsen med svampe. Drys med finthakket timian. Server rygende varm risotto til.
Brug fiskens hoved og ben til tilberedning af fiskefond, til. f.eks. fiskefumet. Se opskrift her fra samme dato.

Pighvarren kan f.eks. serveres med fiskefumet og svamperisotto. Opskrifter hertil findes på samme dato som denne ret, 7. november 2016.

Retten kan evt. også  suppleres med et par (smør-) dampede asparges.