Opskrift ikon

Opskrift

Perlebyg-risotto med pocheret æg

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Perlebygrisotto

Perlebyg-risotto med pocheret æg

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Perlebyg-risotto med pocheret æg

200 g perlebyg
2 skalotteløg
2 spsk olivenolie
2 l let hønsebouillon
1 håndfuld revet parmesanost eller anden fast ost
1 øl af pilsnertypen
4 æg
1 dl eddike
1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Sautér løg og perlebyg i olien i et minuts tid. Kom bouillon på, så det kun lige dækker. Kog det ind i byggen. Gentag flere gange indtil byggen er mør. Smag den til med øllen, osten og salt og peber.
  2. Kom eddiken og saltet i gryden med det kogende vand. Slå æggene ud i vandet forsigtigt, så de ikke rammer hinanden. Fisk dem op efter ca. 3. min. eller når hviden er størknet nok til at kunne holde blommen inde.
  3. Server den cremede byg med ægget ovenpå. Drys evt. lidt krydderurter ud over. Når der prikkes hul på ægget, udgør det saucen i retten.