Opskrift ikon

Opskrift

Peking Suppe

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

peking suppe

Peking Suppe

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Peking Suppe

250 g kogt kylling
100 g bambusskud
2 æggehvider
1 dl blandede (tørrede) svampe
1 porre (det hvide)
gulerod
1 dl ærter
5 dl hønseboullon
20 g ris-/glasnudler
4 spsk hvid vermouth
3 spsk citronsaft
2 spsk soyasauce
3 tsk sambal oelek
4 tsk majsstivelse

Fremgangsmåde

  1. Læg svampene i vand i 10 min. tid, så de bliver bløde, gummiagtige.
  2. Pluk kyllingen, og skær den i strimler
  3. Skræl guleroden, og skær den i 2 cm. lange, tynde strimler
  4. Rens porren og skær toppen af. Skær porren i 2 cm. lange, tynde strimler
  5. Skær svampe og bambusskud i tynde strimler
  6. Bring bouillonen i kog.
  7. Bland vermouth, citronsaft, soya og sambal oelek, og tilsæt det sammen med svampene
  8. Lad suppen koge i 10 min.
  9. Tilsæt kylling, bambusskud og nudler, og kog endnu et minut.
  10. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand
  11. Pisk æggehviderne let sammen (de skal ikke være stiftpiskede) og tilsæt dem under omrøring. Bliv ved med at røre, til de er fordelt i hele suppen – ikke kun ovenpå.
  12. Tilsæt til sidst porrer, gulerødder og ærter til pekingsuppen.
Et godt stykke lyst brød er godt til suppen.