Opskrift ikon

Opskrift

Paris Brest

Desserten blev lavet i 1891 i forbindelse med afviklingen af cykelløbet Paris -Brest

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Paris Brest

Paris Brest

Desserten blev lavet i 1891 i forbindelse med afviklingen af cykelløbet Paris -Brest

personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

KRANSE

2.5 dl vand
100 g smør i små tern
1 tsk salt
1 spsk sukker
150 g hvedemel
4-5 æg

CREME

4 spsk flormelis
1 l piskefløde
6 spsk rød marmelade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Kog vand, salt, sukker og smør op. Pisk al melet i på en gang og saml dejen. Skru ned for varmen, og “bag” dejen et par minutter i gryden imens der røres rundt med en træske eller en dejskraber. Tag den af avrmen og tilsæt et æg ad gangen til dejen er samlet. Konsistensen er vigtig, så mærk efter ved æg nr. 4, om den skal have et eller et halvt æg til. Dejen skal næsten kunne flyde.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose med en 1,5 cm. tylle. Sprøjt to kranse med en diameter på ca. 25 cm. evt, ved hjælp af en krans eller kanten af en springform. Sprøjt 3 cirkler, de to af dem op ad hinanden, og den tredje ovenpå samlingen mellem de to andre.
  4. Bag 15. min. ved de 220 grader og skru herefter ned til 200 grader og bag yderligere ca. 20 min. Lad kransene køle af, imens cremen piskes.
  5. Til cremen piskes alle ingredienserne sammen til en konsistens som flødeskum.
  6. Flæk kransene igennem og fyld dem med cremen og drys dem med ekstra flormelis.

TIP!

Det er svært at lave en dej til kransene med mindre mængder end de angivne. Men man kan kan evt. halvere mængden af ingredienserne til cremen, hvis man kun skal lave retten til 4-5 personer. Resten af dejen kan så bages f.eks. til små vandbakkelser.

Vandbakkelsen flækkes

Desserten blev lavet i 1891 i forbindelse med afviklingen af cykelløbet Paris -Brest. Deraf navnet.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack