Opskrift ikon

Opskrift

Pæretærte

Pæretærte med creme fraiche

Madaften 19. oktober 2015

Opskrifter fra samme event:

Stefan Svane er køkkenchef på Filmskolen og har været tilknyttet Lars…

Pæretærte

Pæretærte

Pæretærte med creme fraiche

personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Mørdej

150 g hvedemel
100 g smør
1 æggeblomme
Revet skal af ½ citron
1 spsk koldt vand

Fyld

3 pærer i tern
100 g flormelis
75 g smeltet smør
1 æg
150 g revet marcipan
1 tsk revet frisk ingefær

Tilbehør

Creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Rør hvedemel, smør, æggeblomme vand og citronskal sammen til en mørdej med god ensartet konsistens. Lad dejen hvile i køleskabet i en time i film eller i et viskestykke. Rul dejen ud og læg den i en smurt springform. Sørg for at den går helt op til kanten af formen.
  2. Bland marcipan og flormelis sammen med pærestykkerne og fordel fyldet i tærten. Pisk æg, fløde, ingefær og smør sammen og fordel ud over tærten.
  3. Tærten bages i ca. 40 min. ved 190 gr. Serveres med creme fraiche.