Opskrift ikon

Opskrift

Oste med honningkogt kvæde med rosmarin og hjemmebagte kiks

Steen Johnsen som ejer Kongelundskroen, har gennem sin profession være…

Ost og kiks

Oste med honningkogt kvæde med rosmarin og hjemmebagte kiks

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Kvæde
vand
rørsukker
blomsterhonning
friskhakket rosmarin
råsyltede tyttebær
citronsaft og reven citronskræl
Oste
friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kvæde skrælles og halveres, befries for kærner og skæres i tynde trekanter. De koges med vand, rørsukker og blomsterhonning til de er møre. Det tager ca. 45 minutter. Sigt væden fra og lad den koge ind, sammen med friskhakket rosmarin og råsyltede tyttebær til en sirupsagtig konsistens. Smag til med citronsaft og reven citronskræl, og lad det køle ned med det samme .
  2. Alle ingredienser til kiksene æltes sammen i en skål til en fast masse. Den deles op i 4 portioner og rulles meget tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Kiksene bages i 15-18 minutter til de er gyldenbrune, tages ud og køles af på bordet. De knækkes i mindre, rustikke stykker.
  3. Ostene anrettes i stykker på hver tallerken med kvædekompotten og lidt hjemmebag med friskkværnet peber ud over.
Hjemmebagte kiks med kerner.

Hjemmebagte kiks med kerner.