Opskrift ikon

Opskrift

Østers Rockefeller

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

Østers-Rockefeller

Østers Rockefeller

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Østers Rockefeller

12 stk store østers
kvart fed hvidløg
1 stort skalotteløg
1 spsk neutral olie
150 g frisk spinat
1.5 dl piskefløde
3 cl pernod
1 glas hvidvin
1 knivspids muskatnød
100 g revet primadonna ost
salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Åbn forsigtigt østers og skær dem fri af skallen. Hæld væden fra skallerne en ad gangen i en gryde. Alle østers lægges i gryden med væden. Blancher dem i meget kort tid – lige så snart det begynder at boble, tages de af. Læg hver østers tilbage i skallen.
  2. Finhak hvidløg og skalotteløg – sauter dem på panden i olien. Skyl spinatbladene grundigt. Læg spinatbladene på panden over hvidløg og skalotteløg.
  3. Hæld piskefløde, væden fra østers, Pernod samt hvidvin over det hele. Tilsæt muskatnød, salt og peber. Kog godt ind, så det ligner en stuvning. Fordel dette over hver østers – læg revet ost på. Gratineres under grill i ovnen – kun lige så de tager farve.
Få gerne fat i de gode, store østers fra Frankrig. De er bare bedst, med mindre du kan få fat i Blue Point østers fra USA. Brug en østerskniv til at åbne med. Den egner sig bedst på grund af det korte blad. Man bruger mange kræfter, og man stikker kniven ind i den spidse ende på en østers, for at åbne den.Opskrift fra bogen "Kokken & Kærligheden" af Peter Hørning (Copyright Peter Hørning).