Opskrift ikon

Opskrift

Østers med sesamolie, grillet citronsaft, soya og salturt

John Kofod er uddannet som hovmester ved Kogtved Søfartsskole, og har…

Østers

Østers med sesamolie, grillet citronsaft, soya og salturt

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Østers

8 stk store østers
Soya
1 stk Yuzu (en meget aromatisk citrusfrugt)
Sesamolie
100 smør
Saft af en grillet citron
Salturt
Fuglegræs

Fremgangsmåde

  1. Østers skylles og åbnes. De løsnes og lægges over i en skål, og de gås efter for stumper af skal. Østerssaften gemmes til marinaden.
  2. Østersskallerne renses (koges op i vand) og gemmes til servering.
  3. Marinaden, bestående af lidt soya, sesamolie, yuzusaft, østerssaft samt varmt, brunet smør, røres sammen.
  4. Salturten kommes hurtigt i kogende varm og tages hurtigt op (blancheres), lægges i bunden af en østerskaller. Østers lægges ovenpå, og der hældes en stor skefuld marinade over. På toppen lægges en kvist fuglegræs.
  5. Østerskallen anbringes vandret i en håndfuld fugtigt salt. Evt. kan overskallen atter lægges over før servering, og der kan anrettes med lidt citron og grønt.

Alternativ anretning med “låg”

Østers med låg