Opskrift ikon

Opskrift

New England Clam Chowder

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

new england clam chowder

New England Clam Chowder

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Clam Chowder

125 g pancetta
1 stort løg
12 store kammuslinger
1 kg blåmuslinger
2 store skrællede kartofler
5 dl piskefløde
5 dl fiskefond (se opskrift - samme dato)
1 stort glas hvidvin
6 spsk neutral olie
salt - peber
Dild til pynt

Fremgangsmåde

  1. Vask og skrub blåmuslingerne grundigt – koges under låg i 10 min. Brug nu kun de åbnede muslinger. Sigt væden igennem et klæde. Muslingerne tages ud af skallen og sættes til side.
  2. Skær pancettaen, løget og de skrællede kartofler i små tern . Sæt en gryde over med 3 spsk. olie, kom pancetta, løg og kartofler i gryden og sauter dem langsomt. Hæld piskefløden, fiskefonden og muslingefonden samt hvidvinen i, og lad suppen koge i ca. 12 min. Tilsæt blåmuslingerne og lad koge endnu 1 min.
  3. Grill de 12 kammuslinger på en pande i 3 spsk. olie – brug høj varme. Flæk kammuslingerne.
  4. Anret i en smuk, dyb tallerken, og pynt med lidt dild. Til sidst læggede de flækkede kammuslinger i suppen, med den brunede side opad. Server straks – evt. med lidt godt brød til
Pancetta er en slags italiensk bacon, der er krydret og tørret men ikke røget. Opskrift fra "Kokken og Kærligheden" af Peter Hørning