Opskrift ikon

Opskrift

Naanbrød

Naan er et godt brød at servere til krydrede retter, f.eks. – som vist her – til lam i spinat

Stefan Svane er køkkenchef på Filmskolen og har været tilknyttet Lars…

lam spinat naan

Naanbrød

Naan er et godt brød at servere til krydrede retter, f.eks. – som vist her – til lam i spinat

5 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Naanbrød

2.5 dl vand
30 g gær
2 dl syrnet mælkeprodukt, yoghurt naturel, creme fraiche eller lign.
1 æg
100 g smeltet smør
10 g salt
10 g sukker
650 g hvedemel
Olivenolie til at pensle brøde med.
Nigellafrø, eller hvad du lige falder for

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt yoghurt, æg, smeltet smør, salt og sukker, og rør det sammen. Tilsæt melet og ælt dejen til den er smidig og glat. På røremaskinen skal den have ca. 3-4 min. ved lav hastighed og 5-6 min. ved fuld hastighed. Hvis du ælter den i hånden, tager det ca. 20 – 22 min. at få den helt smidig og glat.
  2. Dæk dejen til, og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 5 – 6 lige store dele. Lad dem hæve i yderligere 15 min.
  4. Rul stykkerne til flade, aflange brød, f.eks. med en kagerulle. Pensl brødene med olivenolie og drys dem med nigellafrø/krydderurter.
  5. Bag brødene ved 250 grader på en bagesten, eller på en varm pande i ca. 4 – 6 min. til de er flotte og gyldne.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Bagværk    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack  Tilberhør