Opskrift ikon

Opskrift

Museths adskilte biksemad med back bacon

Museths adskilte biksemad med back bacon

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Kartoffelrösti

600 g revet kartoffel
Smør til stegning
Olie til stegning

Pocherede æg

4 stk æg, så friske som muligt
1.5 l vand
3 spsk eddike

Løgmarmelade

3 stk rødløg
2 spsk olie
5 cl æbleeddike
2 spsk balsamico
2 spsk sukker
3 spsk frisk timian
0.25 tsk sennep
1 spsk honning
Salt og peber

Rødvinsreduktion

2 spsk rødvinseddike
1 tsk honning
2 dl rødvin
2.5 cl portvin
4 stk svampe
1 kvart løg
3 dl fond
2 spsk koldt smør

Back bacon
Urter til pynt

Fremgangsmåde

Kartoffelrösti

Riv kartoflerne og pres væden ud af dem med et viskestykke. Varm rigeligt smør og lidt olie på panden, og pres de revne kartofler sammen til runde “pandekager”, ikke for tykke. Hvis man har en rund form eller en lille portionspande, så bliver de flottere. Steg dem gyldne og møre på begge sider. Salt med salt og peber. Hold dem evt. varme i ovnen.  

Porcherede æg

Kom vand og eddike i en gryde eller pande. Bring i kog og skru ned. Vandet skal være lige under kogepunktet.. Slå æg ud i hver deres kop. Bring vandet i bevægelse ( i samme retning), hæld forsigtigt æg/ æggene i vandet. Saml hviden med en hulske. Lad æggene pochere i ca. 3-4 minutter. Hviden skal være stivnet og blommen skal være stivnet.  

Løgmarmelade

Svits løgene i olie. De skal bare være bløde. Tilsæt eddike, balsamico og sukker. Skru ned på svag varme og lad koge i små 20 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne og kog løgene ind , så der næsten ikke er mere væde. Smag til.

Rødvinsreduktion

Honningen karamelliseres let, eddike tilsættes og koges ind til en gastrique. Tilsæt rødvin og portvin og reducer til en trediedel. Tilsæt resten af ingredienserne og kog ind indtil der er en tilpas kraftig smag, og konsistensen er tykkere.  Reduktionen sies og koges op, hvorefter den monteres med det kolde smør.   Baconen steges i lidt smør, 1 skiver til hver person.   Retten anrettes på en tallerken og pyntes med lidt urter.

TIP!

Nogle tilsætter lidt løg og evt. lidt æg til rösti. Det er smag og behag, men ægget hjælper med at få rösti til at hænge sammen.