Opskrift ikon

Opskrift

Meunierstegt knurhane

I forbindelse med Prins Henriks død og begravelse, brugte vi hans 2. k…

Knurhave

Meunierstegt knurhane

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

4 knurhaner à 200 - 300 g.
Hvedemel
50 g smør
2 spsk olivenolie
500 g friske let kogte haricots verts bønner
2 store modne tomater
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk persille
olivenolie/smør til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær fiskebugen op, tag indvoldene ud, skrab skindet for løse skæl, skyl fisken og vend den i mel. Krydr med salt og peber og steg fisken gylden i olie tilsat smør.
  2. Svits haricots verts bønnerne i lidt olie og krydr med salt og peber.
  3. Halver tomaterne på tværs og pres saft og kerner ud. Hak skalotteløg og hvidløg fint og svits dem i lidt smør sammen med hakket persille. Steg tomaterne gyldne i de svitsede løg; start med skindsiden opad. Krydr med salt og peber.
  4. Server fisken med haricots verts og tomater.
Servering – Ikke noget pjat med tallerkenanretning her, tak. Det var ikke Henriks stil.

Servering – Ikke noget pjat med tallerkenanretning her, tak. Det var ikke Henriks stil.