Opskrift ikon

Opskrift

Makrel med hvidløg, timian og sprød grønkål

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

Ret 6

Makrel med hvidløg, timian og sprød grønkål

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Makrel

1 stk makrel
1 fed hvidløg
timian

Grønkål

100 g grønkål
1 spsk olivenolie
3 spsk god mayonnaise
evt. trøffel eller trøffelcreme

Rugbrødskrummer

2 spsk sprøde rugbrødskrummer
2 stk æg
salt og sort peber

Fremgangsmåde

  1. Vask kålen og pluk den i små fine blade. Tør kålen godt for vand, vend den med ½ tsk. fint salt og olivenolie. Det samme med rugbrødet, der nulres i små stykker og krydres.
  2. Kom kål og rugbrød på bradepande husk bagepapir. Bag ved 15-20 minutter ved 165gr. indtil den er sprød og gylden.
  3. Rør mayonnaisen op med lidt trøffel og smag til med salt og sort peber.
  4. Damp æggene i en lille gryde med 1 cm. vand i 5 min. under låg. Hæld vandet fra og skyl æggene i koldt vand i 20 sek. Pil dem.
  5. Makrellen fileteres og krydres med hvidløg og timan. Makrelleln deles i stykker, der steges sprøde i olie på en pande og krydres med salt.
  6. Anrettes på fire små tallekener med halve æg med trøffelmayonnaise. Drys med sprøde grønkålschips og rugbrødskrumme.

TIP!

I stedet for halve kogte æg kan bruges hele pocherede æg.