Opskrift ikon

Opskrift

”Lynstegte kødpomfrittes” med svampestrudel og kartoffelgratin

Jørgen Michelsen er en af vore faste kokke, som har kommet hos os i ma…

kødpommefritter

”Lynstegte kødpomfrittes” med svampestrudel og kartoffelgratin

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Et stykke mørt oksekød, eksempelvis "Angus Ball Tip."

KARTOFFELGRATIN

Finthakket løg
Kartofler i ensartede skiver
Rødvin og frisk timian

SVAMPESTRUDEL

Portobello
Champignons
Bøgehatte

Fremgangsmåde

  1. Til kartoffelgratinen sauteres løgene i lidt smør. Der tilsættes rødvin og timian og det anrettes i et ovnfast fad – det skal ikke svømme! Kartoflerne skæres i ensartede skiver og lægges som låg over løgene. Det hele bages i ovnen til kartoflerne er sprøde og løgkompotten er ”karamelliseret”.
  2. Til svampestrudel skæres de blandede svampe i passende tern og sauteres i smør og blandes med finthakket persille og en smule fløde. Blandingen fordeles på et ark filodej som rulles til en roulade, pensles med smeltet smør og bages i ovnen til den er gylden.
  3. Til tomatsaucen sauteres løg, hvidløg og halverede tomater til en rustik sauce som evt. monteres med lidt fløde.
  4. Okeskødet renses for sener og hinder og skæres i stykker på 5*1*1 cm. Kødet lynsteges på en bragende varm pande, så det lige når at få farve.
Svampestrudel som tilbehør

Svampestrudel som tilbehør