Opskrift ikon

Opskrift

Lynstegt tun med wasabi

En lille snack – f.eks. før forretten

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

Tun wasabi

Lynstegt tun med wasabi

En lille snack – f.eks. før forretten

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Lynstegt tun med wasabi

200 g fersk tun
100 g bøgehatte
1 tsk wasbi-pasta/-pulver efter smag
0.5 dl creme fraiche
0.5 dl mayonnaise
Lidt revet citronskræl og - saft
Salt og peber
2 rødløg
1 spsk sesamolie
1 spsk sherryeddike

Pynt

Vild brøndkarse

Fremgangsmåde

  1. Skær tunen på langs. Tag ca. 200 g. ca. 3 x 3 x 10 cm. og steg den af på panden. Den skal have farve på alle sider. Smag til med salt og peber, Pak den i film og læg den på køl.
  2. Skær svampene over i halve stykker og steg dem af på samme pande. Skræl rødløgene, skær dem ud i små både og sauter dem i olie. Når de er let sauterede tilsættes sherryeddike, så rødløgene beholder deres flotte røde farve.
  3. Creme fraiche og mayonnaise røres op med salt, peber og wasabipasta / -pulver efter smag. Tunne skæres i passende skiver og anrettes sammen med wasabi-creme og rødløg samt lidt brøndkarse.
Opskrift fra "Kokken og Kærligheden" af Peter Hørning.