Opskrift ikon

Opskrift

Lime, ricotta and almond cake.

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

lime ricotta almond cake

Lime, ricotta and almond cake.

8-10 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Lime, ricotta and almond cake

250 g ricotta
50 g smør
275 g sukker
Korn fra 1 stang vanille
2 økologiske lime
2 pasteuriserede æggeblommer
pasteuriserede æggehvider
200 g mandelmel
1 spsk hvedemel

Pynt

Skræl og saft af 2 limefrugter
3 spsk sukker
Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 160 grader, varm luft
  2. Kom ricotta, smør, 165 g. sukker, vanille, og skræl fra 2 lime i en skål. Rør sammen med en el-pisker. Rør til massen er lys og ensartet – ca. 2 min. Brug en dejskraber til at få samlet alt i midten af skålen. Tilsæt æggeblomme og rør sammen. Tilsæt mandelmel og mel og rør godt sammen.
  3. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem et par minutter til de begynder at blive faste. Tilsæt resten af sukkeret (110 g.) lidt efter lidt og pisk dem stive.
  4. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem et par minutter til de begynder at blive faste. Tilsæt resten af sukkeret (110 g.) lidt efter lidt og pisk dem stive.
  5. Vend forsigtigt æggehvidemassen i mandelmelmassen med en dejskraber, og blandt til det bliver en ensartet masse.
  6. Smør en springform med smagsneutral olie (eller beklæd den med bagepapir) og hæld massen i. Glat overfladen ud med dejskraberen.
  7. Bag i midten af ovnen i ca. 30-35 min. – eller til den mærkes fast.
  8. Rør skræl og saft af limefrugterne med sukker og fordel det på kagen. Pynt med flormelis.

TIP!

Brug kun den yderste, farvede skræl af limefrugterne. Det hvide giver for meget bitterhed. Og brug kun økologiske eller sprøjtede limefrugter, når skrællen skal bruges. Kagen kan også bages i cocotter, i portionsanretninger, som vist på billedet.