Opskrift ikon

Opskrift

Laksefarserede muslinger med safransauce og lakserogn

Torben Skandrup har i 25 år drevet restaurant “Den Sorte Ravn” på den…

Laksefarseret musling

Laksefarserede muslinger med safransauce og lakserogn

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Muslinger

1 kg muslinger

Fond

Safran
Gulerødder
Selleri (Knoldselleri)
Porrer
Hvidvin
Hvidløg
Persille
Smør

Laks

Laksekød - gerne mindre reelle stykker
Æg
Fløde
Citron

Garni

Lakserogn eller ørredrogn

Fremgangsmåde

  1. Muslingerne renses. Husk at kassere dem, der ikke er lukkede eller lukker sig når de renses. Muslingerne koges til de åbner sig, i ca. 5 min. Kasser dem, der ikke åbner sig. Muslinger tages ud af skallerne.
  2. Kog fond på urterne, hvidvin og safran. Fonden koges ind til en koncentreret sauce og monteres med lidt smør.
  3. Laksen hakkes groft med kniv og røres sammen med æg, fløde og citron, til en passende konsistens laksefars.
  4. Muslingerne pakkes ind i laksefars, enten enkeltvis eller flere samlet i f.eks. en kammuslingeskal.
  5. Muslingerne bages i ovnen i nogle minutter, til farsen har sat sig.
  6. Muslingerne anrettes på en tallerken med safransaucen og en teske lakse- eller ørredrogn på toppen.