Opskrift ikon

Opskrift

Laks med rødbedetatar og rygeostecreme

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

laks med rødbedetatar

Laks med rødbedetatar og rygeostecreme

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

LAKS

400 g lakseryg eller laksefilet
1 økologisk (usprøjtet) citron
1 spsk koldpresset olie
1 spsk rørsukker
1 spsk salt
0.5 spsk friskkværnet hvid peber

RØDBEDETATAR

500 g rå rødbeder
1 spsk vineddike
1 Granny Smith æble
1 rødløg
50 g revet peberrod
1 spsk dijonsennep
1 spsk rørsukker
Salt og peber

RYGEOSTECREME

150 g rygeost
2 dl økologisk piskefløde
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær laksen i meget tynde skiver og læg den i et fad, der passer til at skiverne netop kan ligge der i et lag. For at rimme laksen puttes alle de øvrige ingredienser (citronsaft, olie, sukker, salt og peber) i en skål og psikes sammen. Herefter hældes det ud over laksen, så det dækker fint. Læg film over og sæt det i køleskabet et døgn. Vend genre laksen et par gange i løbet af dette døgn.
  2. Rødbedetataren fremstilles ved at købe de 400 g. af rødbederme i 3 timer. Herefter skylles de under koldt vand og skindet gnubbes af. Rødbederne finthakkes nu og puttes i en skål. De sidste rå rødbeder skrælles og lægges til side.
  3. Æble, løg og rå, skrællet rødbede hakkes nu fint (rødbeden rives evt. groft på rievejern) og blæandes med de øvrige ingredienser. Rødebedetartaren smages til med salt og peber, og evt. med ekstra peberrod.
  4. Rygeostecremen fremstilles ved at piske piskefløden let, så den luge tykner, og ryfgeosten vendes i under let omrøring. Samg til med salt og peber.
  5. Det hele anrettes på en tallerken med brød og evt. lidt grønt.
Copyright. Opskriften stammer fra kogebogen "Kokken & Kærligheden" af kok og Sommelier Peter Hørning.