Opskrift ikon

Opskrift

Lady og Vagabonden

En lynhurtig ret

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Lady og vagabonden

Lady og Vagabonden

En lynhurtig ret

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

500 g tørret pasta
500 g hakket oksekød med høj fedtprocent
3 stilke basilikum
4 fed hvidløg
1 håndfuld soltørrede tomater
4 spsk parmesan, revet
3 spsk rasp
Salt og peber
Olie til at stege i
1 skalotteløg, snittet
2 dåser hakkede tomater

Fremgangsmåde

  1. Fordi kødbollerne er så hurtige at lave, starter du faktisk med at sætte din pasta over og koge. Så har du 10 – 12 min., til at lave resten.
  2. Bollerne samles ved at komme kødet op i en skål sammen med hakket basilikum, hakkede, soltørrede tomater, revet hvidløg, revet parmesan, raspen og salt og peber. Massér alt godt sammen med hånden og form bollerne på størrelse med en bordtennisbold.
  3. Steg bollerne af i olie på alle sider først, og kom så de snittede løg ved, så de også får lidt farve.
  4. Når alt er stegt, kommer du de hakkede tomater ved og smager godt til med salt og peber. Juster evt. med lidt vand, hvis saucen er for tyk.
  5. Anret med den varme pasta nederst og kom boller og sauce ud over det hele. Drys lidt ekstra basilikum og parmesan over retten.
  6. Så bliver det næsten ikke hurtigere mad.

TIP!

Hvis du ikke er glad for dåsetomater, kan du give friske tomater et lille snit i toppen (modsat blomsten), give dem en hurtig tur i en varm oven og derefter i koldt vand. Så er det let at pille den seje skræl af.