Opskrift ikon

Opskrift

Kylling med falsk skind

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Kylling med falsk skind

Kylling med falsk skind

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

2 kyllingebryster uden skind
1 citron
2 kvist timian
Parmesanost
salt og peber
4 skiver serranoskinke
20-30 små tomater
5 dl vindruekerneolie
2 fed hvidløg - fintrevet
Piment d'espelette
2 avokadoer
1 hjertesalat

Fremgangsmåde

  1. Der er fire elementer i retten.
  2. Start med tomaterne, så de kan marinere lidt. Varm olien op til 180 grader. Dump tomaterne i, en håndfuld ad gangen, og efter ca. 10 sekunder, løftes de over i en skål med koldt vand. Fjern skindet og sigt dem. Mariner dem i hvidløg, olie, salt, peber og piment d’espelette.
  3. Flæk avocadoerne og skrab kødet ud. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Mos det sammen med en gaffel eller med klør fem:-)
  4. Hjertesalaten deles i kvarte og holdes klar til stegepanden, når kyllingen er stegt færdig.
  5. Kyllingebrysterne bankes på den tykke ende, så de er lige tykke over det hele. Du kan godt bruge en kødhammer, men en lille kasserolle, eller en anden tung ting, kan sagtens bruges. Drys brysterne med salt, peber, timian, revet citronskræl, og riv lidt parmesan ud over, som klæbemiddel. Dæk hver bryst med to skiver skinke, og steg dem på panden med skinken nedad, til du kan se en lys stribe i kanten af kødet. Vend dem om og sluk panden. Efter 30 sekunder kan du tage dem af, tænde for panden igen og stege salaten på samme pande. Del brysterne i to, så der er et halvt bryst til hver portion.
  6. Anret det hele sammen, og riv. evt. lidt parmesan ud over den varme salat.

TIP!

Tomaterne kan også flås på gammeldags måde, ved at give dem ½ min. i kogende vand, hvorefter skallen kan pilles af. Men ved at bruge varm olie, går det meget lettere. men pas dog på, den varme olien kan nemt sprøjte, når man kommer tomaterne i.