Opskrift ikon

Opskrift

Krustader med kammuslinger, persille, peberrod og avocado

Simon Juel Pedersen er en talentfuld ung kok, som er ansat på Rørvig k…

Flotte krustader med fyld

Krustader med kammuslinger, persille, peberrod og avocado

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

KAMMUSLINGER

5 stk kammuslinger
100 g peberrod
25 g persille
50 g olie

AVOCADO SNIRKEL

1 avocado
25 g persille
citronsaft

KRUSTADER

75 g mel
1 æg
0.4 dl øl
0.6 dl vand
1 tsk sukker
0.5 tsk salt

SENNEPSLÅG

50 g mel
50 g æggehvider
0.5 tsk sennep
1 spsk olie

Fremgangsmåde

  1. Musklerne tages ud af kammuslingerne, og skæres i tern på størrelse med en lillefinger. Peberroden juices på en juicemaskne (eller rives og presses til saft). Olie og persille blendes fint til persilleolie. Kammuslingerne marineres med peberrodsjuicen, persilleolien, salt og peber. Muslingerne stilles på køl til servering.
  2. Avocadosnirkelen fremstilles ved at blende avocado og persille til en fin creme. Den smages til med citronsaft og lidt af peberrodsjuicen. Cremen fryses i en passende flad form.
  3. Krustadedejen blandes af vand, øl og æg. Der tilsættes sukker, salt og så yil sidst melet. Der røres grundigt, så dejen ikke klumper. I en gryde varmes olie til 130 grader. Krustadejernene varmes op i olien, og dyppes derefter i dejen, så der hænger et passende lag på. Krustadejen med dej dyppes nu atter i olien, hvor dejen friteres til de er flot gyldne, hvorefter krustaderne forsigtigt bankes af krustadejernene.
  4. Til sennepslågene blandes mel, æggehvider, sennep og olie. Dejen smøres ud i en passende form og de bages ved 150 grader til de er gyldne.
  5. Den frosne avocadocreme tages ud af frysen 5 min. før servering, og et stykke stikkes ud, så der er plads til krustaden. Så når cremen af blive lidt blød ved serveringen. Krustaden anbringes i cremen, og de marinerede kammuslinger fyldes i krustaden, sennepslågen lægges over, og retten pyntes med blomsterdild og kørvel.

Flotte krustader – de smager meget bedre end tarteletter