Opskrift ikon

Opskrift

Kanin i saft af umodne druer

I forbindelse med Prins Henriks død og begravelse, brugte vi hans 2. k…

Kanin

Kanin i saft af umodne druer

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

1 ung kanin
Salt og peber
Olivenolie
4 - 6 fed hvidløg
1 stort løg med 5 nelliker
1 gulerod
6 champignon eller en tilsvarende mængde andre svampe
0.75 l presset saft fra umodne druer (eller hvidvin)
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
1 citron
2 tomater
1 courgette
1 dl creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

  1. Del kaninen i passende stykker (lår, ryg, bov) og krydr med salt og peber.
  2. Skær løget i både og guleroden i skiver à ca. ½ cm.
  3. Varn olien i en stegegryde og brun kaninstykkerne sammen med hvidløg, løg, gulerødder og champignons. Hæld druesaften (eller hvidvinen) ved, og tilsæt timian, rosmarin og citronskiver. Lad retten koge ved svag varme under låg i ca. 1 time.
  4. Et kvarter før retten er færdig tilsættes tomater, skåret i halve, og cougetter, skåret i skiver à ca. ½ cm.
  5. Før servering tilsættes creme fraiche.
  6. Server kaninen i fad med råstegte kartofler, ris eller pasta – eller brød.

TIP!

Kanin er meget regulært i rygkødet, og partering kan nemt ske, blot ved at skære hele den langer ryg i skiver, så hver skive er af passende portions størrelse. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Samme opskrift bruges ofte på Chateau Cayx med kylling i stedet for kanin.
Råstegte kartofler til, f.eks.

Råstegte kartofler til, f.eks.

Fadservering, naturligvis

Fadservering, naturligvis