Opskrift ikon

Opskrift

Kanin – citron – rodfrugter

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Kanin citrol rodfrugter

Kanin – citron – rodfrugter

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Kanin med citron og rodfruger

1 hel kanin
lidt olie
2 gulerødder, i grove stykker
halv knoldselleri, i grove stykker
1 løg, delt i to
6 fed hvidløg, hele
1 citron, delt i både
1 spsk hvedemel
2 stilke salvie
1 flaske hvidvin
3 spsk honning
Salt og peber
2 dl cous cous
2 dl kogende vand
1 tsk salt
1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Del kaninen i 10-12 dele. Dvs. i køller, bove og ryg i mindre stykker. Hovedet kommer du ikke med i. Lidt som når du deler en kylling. Brun den hårdt af i en gryde i lidt olie. Den må godt få godt med farve.
  2. Alle rodfrugter og løg kommes ved, så de også får lidt farve.
  3. Kom melet ved og rør godt rundt. Salvie, vin, honning og salt og peber kommes ved, og der lægges låg på.. Lad et hele simre en times tid til halvanden, eller til køllerne er møre og falder fra benet.
  4. Smag evt. til med mere honning, hvis det er for syrligt, eller med mere vin, hvis det er for sødt. Tanken er, at saucen skal være lidt bouillonagtig i konsistensen, idet cus cous’en vil suge masser af væde. Men du kan selvfølgelig også vælge at jævne den lidt.
  5. Bland cous cous’en med salt og dæk det med kogende vand. Læg låg på eller madfilm over, så det slutter tæt. Lad det stå ca. 5 – 10 min. og pisk det igennem med et piskeris, så det løsner sig.
  6. Server kaninragouten med cous cous og evt. en lille grøn salat til.