Opskrift ikon

Opskrift

Kalvetyksteg med ovnbagte kartofler

Torben Skandrup har i 25 år drevet restaurant “Den Sorte Ravn” på den…

kalvetyksteg

Kalvetyksteg med ovnbagte kartofler

6 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

TYKSTEG

1 kalvetykstegsfilet, ca. 1,8 kg.
Frisk timian
Citroner
Cherrytomater

SVAMPESAUCE

Tørrede skovsvampe
Kalvefond
Piskefløde
Portvin
Salt og peber

SPINATTOPPE

250 g frossen spinat
6 æg
2.5 dl piskefløde
Muskatnød
Salt og peber

OVNBAGTE KARTOFLER

Bagekartofler
Friske krydderurter
1 æg
Smør
Creme fraiche 38%
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tyskstegsfileten marineres i 24 timer i frisk timian og citron. Filet steges ros. Det tager ca. 1 time på 195 grader. Stegen pyntes med cherrytomater.
  2. De tørrede skovsvampe lægges i blød i vand i ca. 1 time. Herefter blendes svampene og sauteres i en gryde med lidt kalvefond. Saucen koges med piskefløde og smages til med portvin, salt og peber.
  3. Til spinatoppene fyldes den optøede spinat med æg, piskefløde, muskatnød, salt og peber i smurte forme, som bages i vansdbad i ca. ½ time ved 160 grader.
  4. Bagekartoflerne bages i ca. 1½ time. Kartoffelmassen røres glat med friske krydderurter, æg, smør creme fraiche, salt og peber. Massen lægges tilbage i kartoffelskrællerne og varmes op.